Escoles Coeducatives i Escoles per la Sostenibilitat  de Sant Cugat del Vallès van organitzar el passat 1 de febrer la xerrada “Ecofeminisme a l’escola”, a càrrec de Yayo Herrero, activista i experta reconeguda internacionalment, com a punt de partida de col·laboracions futures entre els dos col·lectius.

L’antropòloga, enginyera i activista ecofeminista aborda la crisi de civilització que estem vivint, a causa del  canvi climàtic i un sistema hegemònic que destrueix la vida,  i com desconstruir des de tots els àmbits educatius els mites i creences que recolza aquest sistema amb un marc cultural ecocida, patriarcal, colonial i injust. Yayo també parla de com es poden aterrar les propostes de l’ecofeminisme per fer-hi front des del context educatiu. 

Amb l’objectiu d’oferir més informació a la comunitat educativa, Escoles per la Sostenibilitat i Escoles Coeducatives han elaborat un material que recull activitats i recursos creats per entitats expertes per fer a l’escola i a les llars, contes i llibres, i referents ecofeministes: Ecofeminisme, posar la vida al centre de l’escola”.

Vídeo Conferència: Ecofeminisme a l’escola (Yayo Herrero)