L’alumnat de segon cicle d’ESO ha participat en aquest programa a través de tasques relacionades amb la biodiversitat del municipi i la seva preservació a diferents espais municipals.

Des de fa quatre cursos, els estudiats d’entre 14 i 16 anys del Prat tenen la possibilitat de realitzar un servei comunitari ambiental als espais naturals de la ciutat amb l’objectiu de donar un cop de mà a les feines de manteniment i conservació de la biodiversitat. Enguany, la proposta s’ha adaptat a la situació de pandèmia actual, augmentant el grau d’autonomia del alumnat. A més, els equips de treball en petits grups d’alumnes respectant totes les mesures de seguretat decretades, tot i que també es podran desenvolupar de forma individual. Han participant uns 220 alumnes, coordinats des dels seus centres educatius i els serveis d’educació ambientals municipals amb col·laboració del Consorci dels Espais Naturals del Delta.

Aquests treballs es realitzen de forma quinzenal per part de l’alumnat La temàtica ha estat diversa: realització de censos de fauna i flora en espais naturals, protegits i urbans, suport en el manteniment de flora autòctona de la platja i estudis de la presència de residus i pràctiques agrícoles a la finca La Marina. El desenvolupament del servei ha suposat una tasca més autònoma de forma genèrica pels alumnes i un treball amb aplicacions i webs específiques (Natusfera i Freesound) per recollir els resultats de la seva feina.