Aprenentatge Servei i Servei Comunitari AMBIENTAL

El I Simposi d’Aprenentatge Servei i Servei Comunitari Ambiental, ha tingut lloc a les instal·lacions de CosmoCaixa Barcelona el 5 de setembre de 2019.

En aquesta trobada s’han convocat a tots els agents implicats: centres educatius, ens locals i també entitats . A tall de resum s’ha centrat en reflexionar sobre el paper de cadascú en aquests tipus de projectes i en mostrar quines experiències s’estan fent.

Convé destacar que el Simposi ha comptat amb l’assistència de més de 300 persones. En conjunt s’han presentat més de 45 projectes i experiències de la mà dels centres educatius, les entitats ambientals i les administracions que els estan desenvolupant.

Consulta el programa 

El Simposi s’ha estructurat en 3 espais:

–            Espai diàleg: En aquest espai en plenari s’ha volgut donar veu als agents que intervenen en projectes d’aprenentatge servei i servei comunitari ambiental (centres educatius, administració pública i entitats ambientals). El paper de cada agent ha estat representat per 4 ponents, la Mariona Bassagaña de l’Escola Segimon Comas, l’Helena del Pozo de l’Ajuntament del Prat de Llobregat, en Martí Boneta del Consorci d’Educació de Barcelona i l’Hèctor Hernández de l’Associació Mediambiental la Sínia, que han mantingut un diàleg guiat per la Roser Batlle. A partir de les qüestions formulades per la moderadora han reflexionat al voltant de les oportunitats i les dificultats dels projectes d’aprenentatge servei ambiental i els seus reptes.

–            Aparador: L’espai Aparador ha estat l’expositor de recursos, eines i també pòsters de 21 projectes. Aquests promoguts per entitats ambientals, per l’administració pública i pels propis centres educatius seguint la metodologia d’aprenentatge servei en l’àmbit ambiental.

–            Àgores: Així en 4 espais diferents s’han presentat de forma simultània un total de 23 experiències agrupades en 4 temàtiques.

Vídeo resum del simposi

torre

Organitzen