bones pràctiques

Tinguem Cura del Planeta

Espais d'Intercanvi

Guia de compostatge

Simposi aprenentatge servei i servei comunitari ambiental - 2019

Guia Hàbitat

L'alumnat de primària i secundària dels centres educatius de VNG participants del projecte Agenda 21 Escolar es van reunir el passat dia 5 de juny a l'Audiori Eduard Toldrà de Vilanova i la Geltrú per celebrar el Dia Mundial del Medi Ambient. La celebració, en la que han participat gairebé 200 infants i joves, ha tingut com a eix vertebrador la lectura del manifest elaborat pels participants del projecte al voltant del Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) consensuats l'any 2015 pels països que integren les Nacions Unides.


Infants de primària i joves de secundària de les escoles i instituts Lluch i Rafecas, Joaquim Mir, Manuel de Cabanyes, l'Arjau, escola Pia, Sant Jordi, El Cim, Santa Teresa i la Ginesta van fer la lectura conjunta del manifest adreçat al Govern municipal on s'explicitava les demandes concretes per tal d'aconseguir que Vilanova i la Geltrú esdevingui una ciutat més sostenible. Aquestes demandes han estat fruit dels diferents treballs realitzats durant els curs i a les trobades de centres organitzades per la Xarxa d’Escoles Agenda 21 Escolar VNG.
La celebració es va iniciar amb la benvinguda a càrrec del regidor d'Urbanisme, Habitatge i Medi Ambient, Xavier Serra qui va destacar el fet que "entre els objectius expressats pels infants i joves de la ciutat hi ha la cura de les persones com a camí per poder tenir cura del medi ambient". Segons Xavier Serra és important i necessària la implicació de les escoles i del seu alumnat per fer possible que en el futur es mantingui el compromís amb el medi ambient amb l'objectiu de "tenir un futur amb un planeta més sostenible". Tot seguit, Matias Carandell, membre actiu de l'associació de consum sostenible La Vinagreta va explicar el projecte Eco-Caramel. Finalitzada la lectura conjunta del manifest, l'alcaldessa de la ciutat, Neus Lloveras i el regidor Xavier Serra van fer el lliurament de premis de la XIII Mostra d'Art d'Objectes Reciclats. En nom del Govern Neus Lloveras va felicitar els nois i noies que van participar a la Mostra d'Objectes Reciclats, valorant molt positivament el manifest del Dia del Medi Ambient que han elaborat. "Amb el manifest que heu llegit, demostreu que esteu adquirint una actitud crítica i que creixeu amb la consciència que es poden fer moltes coses per ser més sostenibles. Us felicito, perquè aquest és el primer objectiu de l'Agenda 21 Escolar", va manifestar. Així mateix, l'alcaldessa va recordar que "el canvi comença en cadascú de nosaltres" i els va animar a ser agents de canvi per assolir els Objectius de Desenvolupament Sostenible.
La jornada reivindicativa i commemorativa va posar el punt i final amb l'actuació del grup de combo de l'Escola de Música Freqüències que va interpretar, entre d'altres, la cançó 'Cantem, Conversem, Reciclem', el hit emblema de l'Agenda 21 escolar que es va estrenar durant la Fira de Novembre de l'any passat. Una peça lletrada i musicada per l'alumnat de l'Institut Lluch i Rafecas i de la mateixa escola de música Freqüències.

Enllaç de la cançó: https://youtu.be/lif76EHlGs8

Cercador

any conmemoratiu