bones pràctiques

Tinguem Cura del Planeta

Espais d'Intercanvi

Guia de compostatge

Simposi aprenentatge servei i servei comunitari ambiental - 2019

Guia Hàbitat

El nou curs 2019-20 ha entrat amb embranzida a la xarxa municipal dels centres educatius a21 escolar de l’Hospitalet i ha començat per un canvi de denominació que engloba més novetats.
L’agenda 21 local que va aprovar l’Ajuntament de l’Hospitalet tenia sis línies estratègiques, una d’elles d’educació ambiental, i a partir d’aquí es va desenvolupar un document de treball específic per als centres educatius: l’agenda 21 escolar. Amb el pas del temps, factors com l’evolució de la societat, el canvi climàtic i la irrupció de noves tecnologies van portar a considerar que el terme a21 escolar havia quedat obsolet. En un seminari de professorat es van proposar combinacions de paraules que havien de recollir els següents requisits: som escoles i instituts que fan xarxa, apostem pel respecte a la natura i el planeta, no podia tenir un nom massa llarg, havia de recollir el nom del municipi, i finalment es va triar de manera consensuada “LH Escoles Sostenibles”.

 En paral·lel hem entrat en emergència climàtica global, tothom fa declaracions al respecte i mica en mica va calant l’Agenda 2030 de Nacions Unides com la versió ampliada d’aquella antiga agenda 21. Tot ha anat molt ràpid i alhora els joves ens demanen actuar amb diligència i energia perquè les xifres no auguren res de bo.
Des de la xarxa municipal d’escoles sostenibles de l’Hospitalet de Llobregat posem l’accent aquest curs en incorporar aquesta nova agenda que marca el camí a seguir cap a una societat més justa, equitativa i igualitària. En tot això ens han d’ajudar els Objectius de Desenvolupament Sostenible, els famosos ODS que hem volgut recollir de manera gràfica en el nou logo i que estem lluny de tenir-los incorporats a la dinàmica dels centres. El gran repte que tenim les escoles sostenibles de l’Hospitalet és repensar el que es venia fent en clau mediambiental i afegir la vessant social i la econòmica al pla d’acció. Com sempre, comptem amb bons aliats, uns grans professionals de l’educació i persones excel·lents que posen per sobre del seu esforç la il·lusió de contribuir en la formació dels homes i dones del futur.

Som-hi!

Cercador

any conmemoratiu