Alumnes, mestres i pares ofereixen idees per evitar el malbaratament alimentari en una publicació que també té el suport del grup de restauradors Forquilla Badalona

La Xarxa d’Escoles de Badalona per a la Sostenibilitat (XES-Bdn), que enguany celebra el seu 10è aniversari, presentarà aquesta diada de Sant Jordi el llibre Receptes per no llençar res. La publicació ha estat elaborada a partir del treball dels mestres i dels alumnes de la xarxa en relació amb el malbaratament alimentari i els impactes ambientals que això comporta. L’objectiu del llibre és sensibilitzar sobre aquest problema i oferir una eina útil que serveixi d’ajuda i inspiració a l’hora d’aprofitar millor el menjar.

El grup de restauradors Forquilla Badalona ha col·laborat també en l’elaboració del llibre, supervisant les receptes aportades pels alumnes, famílies i mestres dels diferents centres que formen part de la xarxa, amb un enfocament professional i, alhora, donant un valor afegit a les receptes que s’hi recullen.

Al llibre es troben una quarantena de receptes des de les més tradicionals, com ara la coca de recapte, fins a d’altres menys conegudes i originals, com és el cas del pesto de fulles de pastanaga. A més, al llibre s’hi recullen una sèrie de consells per evitar el malbaratament alimentari que han estat proposats, consensuats i il·lustrats pels alumnes de les Escoles Verdes de Badalona.

Us podeu descarregar el llibre a la web