El passat 7 d’octubre la XESC va signat la seva adhesió a l’Aliança 2030, amb dos grans compromisos:

 1. Promoure que els centres educatius desenvolupin projectes en xarxa per assolir els ODS

La XESC es proposa que els centres educatius incorporin en el seu projecte educatiu el compromís amb els ODS i que portin a terme accions en xarxa dins i fora de la comunitat educativa que estiguin alineades amb els ODS. Per això, proposa diferents accions:

  • Desenvolupar accions formatives per al professorat
  • Generar espais d’intercanvi on participa professorat i alumnat dels centres educatius amb l’objectiu de compartir i conèixer aquests projectes i millorar el treball que fan cadascun dels centres de la xarxa.
  • Posar a l’abast dels centres recursos educatius per treballar els ODS de forma global i facilitar la seva vinculació curricular.
 1. Promoure la construcció de projectes en xarxa que portin a accions realment transformadores per assolir els ODS. Distingim tres nivells de xarxa:
  • Centres amb entitats de l’entorn proper (administracions públiques, entitats socioambientals, altres centres…)
  • Entre administracions públiques
  • Entre altres xarxes de centres dins i fora de Catalunya

En representació de les xarxes que integren la XESC, a l’acte de signatura hi van participar, la Subdirectora d’Informació i Foment de la Sostenibilitat del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya i la regidora de Govern de Sostenibilitat, Habitatge i Joventut de l’Ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat.

Web de l’aliança 2030