El passat divendres 25 de març en el marc del Dia Mundial de l’Aigua els centres educatius de la Xarxa d’Escoles per a la Sostenibilitat de Cornellà van participar a la VII Festa del riu.

Aquesta jornada té l’objectiu de donar a conèixer l’espai del riu Llobregat al seu pas per Cornellà mitjançant una jornada lúdica i educativa per implicar als centres educatius en la seva preservació i promoure els seus valors naturals.

Hi van participar 375 alumnes de les escoles Areny, Dolors Almeda, Mediterrània, Montserrat, Santa Eulàlia, Antoni Gaudí, Suris, Sant Ildefons i Jacint Verdaguer i els instituts Miquel Martí i Pol i Esteve Terradas Illa.

L’alumnat de primària amb el suport d’educadors ambientals de l’Associació Naturalista de Cornellà va participar en un seguit de proves naturalistes on van poder conèixer la vegetació autòctona, la fauna que viu en aquest espai i quins rastres i petjades podem reconèixer també van descobrir els ocells a través del seu cant.

L’alumnat de secundària durant la jornada va fer la inspecció al riu inclosa en el Projecte Rius amb el suport d’educadores de l’Associació Hàbitats.

Les Escoles Bressol La Trepa, la Baldufa i Edelweis també adherides a la XESCO van voler participar a la VII Festa del Riu. Per fer-ho els infants van fabricar boles “Nendo Dango”, unes boles de fang i de llavors que permeten reforestar zones de difícil accés. El fang barrejat amb adobs i repel·lents naturals augmenta el rendiment de la llavor, per una banda, i per una altra evita que se la mengin els ocells i els petits rosegadors. Serà la pluja qui alliberarà les llavors i les ajudarà a germinar.

L’alumat de primària es va encarregar de repartir les boles Nendo Dango per l’espai mentre participaven de la plantació d’espècies d’arbres i arbustos autòctons.