En el marc d’un projecte d’Aprenentatge Servei (ApS), els alumnes de 3r de la ESO de l’Institut Baix a Mar de Vilanova i la Geltrú han realitzat una acció comunicativa en el Mercat on han donat a conèixer la Campanya de Mercats Sostenibles: “Adéu als plàstics d’un sol ús” i on han explicat el funcionament del carnet i l’ús de les bossetes de tela per tal de reduir el màxim l’ús de plàstic d’un sol ús en el moment de la compra en el mercat. Un altre objectiu d’aquesta APS és d’apropar l’alumnat als mercats de la ciutat. La campanya es va dur a terme del 25 de novembre al 12 de desembre.

El passat dimarts dia 20 de desembre es va realitzar l’acte de cloenda i de reconeixement a l’alumnat, amb l’entrega dels diplomes per part del Regidor de Medi Ambient, Urbanisme i Habitatge, Xavier Serra i el Regidor del Primer Sector i Mercats, Jaume Carnicer i per part de la Diputació de Barcelona van assistir Encarna Perán, cap de l’Oficina de Suport al Teixit Comercial Local i en Pere Vila, tècnic de l’Oficina de Suport al Teixit Comercial Local.  També va haver-hi un petit esmorzar convidats pels paradistes del mercat com agraïment de la posada en marxa d’aquesta campanya i l’exposició sobre els plàstics que van fer els alumnes.

Aquesta campanya ha estat dirigida per la Diputació de Barcelona i coordinada per l’Agenda 21 escolar VNG i el Servei de Mercats juntament amb el personal docent de l’Institut i els paradistes del Mercat de Mar.