Recursos

El Compostatge: guia d’activitats

Web elaborada amb l’objectiu d’oferir al personal docent una eina útil amb la qual poder treballar de forma transversal dins el currículum escolar tots els conceptes relacionats amb el procés de compostatge.

Aquesta eina s’estructura en tres grans blocs: abans, durant i després del procés del compostatge, dins dels quals s’inclouen activitats pràctiques adreçades als diferents nivells per poder treballar de forma transversal el procés, tant dins com fora de l’aula.

Més informació

Guia Hàbitat

Hàbitat és una guia d’activitats per a l’educació ambiental resultat d’un llarg procés. La primera etapa es va dur a terme entre 1994 i 1995 en el marc de l’empresa TUBSA i amb la participació de la Mancomunitat de Municipis de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, per encàrrec de la Dirección General de Información y Evaluación Ambiental –actualment Dirección General de Calidad y Educación Ambiental– del Ministerio de Medio Ambiente. La primera versió de la guia es va publicar en castellà el 1996 pel Ministerio de Medio Ambiente. Des de 1996 l’Institut d’Educació de l’Ajuntament de Barcelona va promoure l’experimentació, avaluació i millora de les activitats de la guia a les escoles de la ciutat a través del Pla d’educació ambiental, que impulsava seminaris de formació de mestres i professors als 10 CRP’s barcelonins. Un cop incorporades les millores suggerides en aquest procés, la guia va ser publicada en català en format paper l’any 1998 per l’Institut d’Educació de l’Ajuntament de Barcelona.

El 2010 ambdues edicions es troben del tot exhaurides, però l’interès per la guia Hàbitat no ha decaigut. Per aquesta raó, en el marc de la Xarxa d’Escoles per la Sostenibilitat de Catalunya (XESC), l’Ajuntament de Barcelona i el Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, amb el permís dels autors, acorden convertir la guia Hàbitat tradicional en una guia en línia, i s’aprofita el procés de conversió per actualitzar, adaptar conceptes desfasats, afegir-ne d’emergents i actualitzar dades…

Més informació