Recursos

El Compostatge: guia d’activitats

Web elaborada amb l’objectiu d’oferir al personal docent una eina útil amb la qual poder treballar de forma transversal dins el currículum escolar tots els conceptes relacionats amb el procés de compostatge.

Aquesta eina s’estructura en tres grans blocs: abans, durant i després del procés del compostatge, dins dels quals s’inclouen activitats pràctiques adreçades als diferents nivells per poder treballar de forma transversal el procés, tant dins com fora de l’aula.

Més informació

Guia Hàbitat

Guia d’activitats per a l’educació ambiental que pretén abordar la tasca educativa partint de l’experiència vivencial. S’utilitza l’activitat, el joc, la simulació i la implicació, fins i tot física, en la modelització dels processos com a suport del diàleg amb la realitat. Amb aquestes propostes es busca desencadenar l’acció i l’emoció per afavorir el procés d’aprenentatge.

És una guia senzilla, molt pràctica, flexible i fàcil d’adaptar a diferents contextos, que subministra les instruccions necessàries per organitzar activitats destinades específicament a contribuir a la formació ecocívica.

Hàbitat és una guia d’activitats per a l’educació ambiental resultat d’un llarg procés. La primera etapa es va dur a terme entre 1994 i 1995 en el marc de l’empresa TUBSA i amb la participació de la Mancomunitat de Municipis de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, per encàrrec del Ministerio de Medio Ambiente. La primera versió de la guia es va publicar en castellà el 1996. Des de 1996 l’Institut d’Educació de l’Ajuntament de Barcelona va promoure l’experimentació, avaluació i millora de les activitats de la guia a les escoles de la ciutat a través del Pla d’educació ambiental, que impulsava seminaris de formació de docents als 10 CRP’s barcelonins. Un cop incorporades les millores suggerides en aquest procés, la guia va ser publicada en català l’any 1998 per l’Institut d’Educació de l’Ajuntament de Barcelona.

Amb aquestes edicions exhaurides, el 2010, en el marc de la XESC, l’Ajuntament de Barcelona i la Generalitat de Catalunya, amb el permís dels autors, acorden convertir la guia Hàbitat en una guia en línia, i s’aprofita el procés de conversió per actualitzar, adaptar conceptes desfasats, afegir-ne d’emergents i actualitzar dades…

Més informació
Aparador de Recursos i Experiències. Xarxa Escoles Verdes

Aparador de Recursos i Experiències. Xarxa Escoles Verdes

Cercador de recursos educatius i experiències de centres educatius classificats per àmbits temàtics relacionats amb el medi ambient i la sostenibilitat. En el cas de les experiències també els trobareu classificats per nivell educatiu

Més informació
Servei de Documentació Ambiental. Ajuntament de Barcelona

Servei de Documentació Ambiental. Ajuntament de Barcelona

El Servei de Documentació d’Educació Ambiental (SDEA) és un centre de documentació especialitzat en informació i recursos d’educació ambiental adreçat a persones i institucions interessades en l’educació per la sostenibilitat, principalment en l’àmbit urbà.

Més informació
Cercador Recursos d’Educació Ambiental. Diputació de Barcelona

Cercador Recursos d’Educació Ambiental. Diputació de Barcelona

Recursos d’educació ambiental dirigits a fomentar el canvi d’actituds vers una societat més sostenible i responsable ambientalment. Els podeu utilitzar en centres educatius, equipaments, fires o activitats municipals, relacionades amb accions o projectes sobre medi ambient i sostenibilitat. S’han de sol·licitar a través del vostre Ajuntament.

Més informació