II  SIMPOSIXESC – 2014

Escola i Territori

El II Simposi de la XESC va tenir lloc el 3 de juliol de 2014 a l’Auditori de Cornellà i va tenir com a objectiu potenciar el debat i l’intercanvi d’experiències sobre les actuacions de transformació de l’entorn proper impulsades des dels centres educatius.

Hi van participar unes 250 persones, entre professorat dels centres educatius i personal tècnic de diferents entitats locals i dels departaments de Territori i Sostenibilitat i d’Ensenyament.

Programa (Consulta el programa)

Taula rodona

El paper de l’entorn en el centre educatiu i les possibilitats que ofereix com a:

• Font de coneixement, a càrrec del Sr. Jordi de Manuel, doctor en biologia i professor de secundària. (Consulta)
• Espai per a la intervenció, a càrrec del Sr. Joan Manel Riera, biòleg expert en educació ambiental. (Consulta)
• Oportunitat per cooperar i treballar en xarxa, a càrrec del Sr. Daniel Giménez, especialista en treball col·laboratiu i membre de l’equip de Gestió del Coneixement de l’Agència de Salut Pública de Catalunya. (Consulta)

Àgora d’entitats

Entitat Projecte Breu descripció
Acciónatura CompensaNatura i Selvans Preservar els darrers boscos madurs de Catalunya, de les mateixes dimensions que el centre educatiu.
Associació de Defensa i Estudi de la Fauna i Flora Autòctona (ADEFFA) Alliberaments Participar en l’alliberament d’eriçons recuperats i òlibes nascudes en captivitat.
Biciclot SCCL Cursos de circulació segura a les escoles Programa dirigit a la transició de primària a secundària per ensenyar els alumnes a circular amb bicicleta.
Fundació Catalana per a la Prevenció de Residus i el Consum Responsable Desembruta Detectar les zones afectades per l’abandonament de residus mitjançant la participació 2.0 i accions de sensibilització i restauració.
Grup de Recerca en Tecnologia Musical (Universitat Pompeu Fabra) Mapes sonors de la natura Apropar els estudiants de secundària i batxillerat a les ciències de la natura a través del treball amb el so (enregistrament sonor i edició informàtica).
L’Era, Espai de Recursos Agroecològics Conservació de la biodiversitat agrícola de Catalunya Multiplicació, caracterització, conservació i distribució de les varietats agrícoles autòctones.
SEO/BirdLife< i Nusos. Activitats científiques i culturals SCCL Avesyclima i La caixa del temps. Canvi climàtic i ocells Definir evidències del canvi climàtic a partir dels canvis fenològics en la migració dels ocells. Cicle superior de primària.
Tarpuna SCCL Estalvi energètic cooperatiu (Estalvicoop) Treballar l’energia i l’estalvi energètic amb tota la comunitat educativa per a la gestió conscient del consum energètic.