Curs 2014-2015

En conjunt, 123 joves de 72 centres educatius vinguts de 10 comunitats autònomes van participar en la II Conferència estatal del projecte “Tinguem cura del Planeta”. La trobada es va fer del 12 al 15 de novembre de 2014 a l’Alberg Mare de Déu de Montserrat de Barcelona.

En relació amb la Conferència, els joves han intercanviat els diagnosis dels reptes socioambientals detectats als diferents territoris, les accions que porten a terme als seus centres, han fet propostes per millorar-les i han realitzat tallers d’educomunicació per donar-ne a conèixer les conclusions.

  1. El mapa dels problemes socioambientales detectats pels joves i els centres educatius (es pot consultar a continuació).
  2. El Manifest  Manifiesto 2014.pdf
  3. Diari: “La voz de la CONFINT”. Vegeu aquí.
  4. Els pòsters (enllaços a continuació poster1.jpgposter2.jpgposter 3.jpg i poster 4.jpg)
  5. Tots els resultats dels tallers es van presentar en l’acte de cloenda. A continuaciço Prezi.
  • Accions transformadores del territori

Els joves també van portar a terme, en conjunt amb algunes entitats del barri, accions de transformació de l’entorn a continuació:

  • Mapatge dels horts urbans i de les fonts del barri del Coll

Amb la informació recollida s’han elaborat els itineraris a continuació: Les aigües del Coll i els Horts urbans del Coll, que es poden consultar en el Mapa Barcelona + Sostenible.

  • Un mural per recordar sempre la Conferència al Bosc de Turull

El dibuix representa com els joves tenen cura i també com incorporen els valors de la sostenibilitat a Barcelona.

  • Investiguen i actuen per eliminar las especies invasores

Una activitat que va permetre conèixer les espècies invasores que es poden trobar al Bosc de Turull i com a conseqüència fer una acció de retirada puntual d’algunes: Ipomoea sp., Araujia sericifera, Senecio angulatus, Acanthus mollis, etc.

  • Com ens agradaria que fos el parc de la Plaça de les Glòries?

Així doncs els joves van fer propostes concretes de jocs infantils per al parc de les Glòries, que es tindran en compte en el procés participatiu que té lloc en aquest espai de la ciutat.

A més, coincidint amb les dates de la Conferència Estatal, Barcelona va acollir el XIII Congrés Internacional de Ciutats Educadores; el projecte “Tinguem cura del Planeta” hi va tenir un estand, dinamitzat pels joves delegats de les conferències anteriors.

Finalment, l’últim dia, un grup de joves participants en la II CONFINT estatal va presentar al Congrés els resultats de la Conferència “Tinguem cura del Planeta” i va lliurar el Manifest 2014 al delegat del president del Congrés Internacional de Ciutats Educadores, l’Il·lm. Sr. Jordi Martí, regidor de Presidència i Territori de l’Ajuntament de Barcelona