xesc openhouse

Bona acollida de la primera edició de la XESC OPEN HOUSE

  • Més de 100 docents han intercanviat experiències en la primera edició de la XESC OPEN HOUSE

  • Es van visitar un total de 29 centres educatius pertanyents a 9 xarxes diferents de la Xarxa d’Escoles per la Sostenibilitat de Catalunya

Barcelona, 30 de maig de 2023

La Xarxa d’Escoles per la Sostenibilitat de Catalunya ha organitzat la primera edició de la XESC OPEN HOUSE, un espai d’intercanvi d’experiències entre els centres de la xarxa, in situ en els propis centres en format de portes obertes, per tal de poder conèixer de primera mà noves experiències, enriquir-se mútuament, inspirar-se i connectar!

En aquesta primera edició 48 centres de la XESC s’han ofert per obrir les seves portes per tal de poder ensenyar alguna experiència del seu centre que és interessant i que poden compartir perquè es pugui replicar a d’altres centres.

Finalment, un total de 29 centres educatius de 9 xarxes locals han tingut visites i han pogut obrir les seves portes per compartir els seus projectes i iniciatives ambientals reforçant la participació i implicació de tota la comunitat educativa de la XESC.

L’esdeveniment ha gaudit d’una molt bona acollida, amb la participació d’un total de 110 docents que han pogut conèixer de primera mà projectes d’educació per la sostenibilitat d’altres centres educatius de la XESC, compartint experiències i intercanviant opinions i inquietuds.

imatge 1 visita openhouse

Els docents participants han manifestat que l’experiència ha estat molt enriquidora i que els ha permès conèixer iniciatives molt interessants que de ben segur podran aplicar als seus centres, reforçant els seus programes d’educació per la sostenibilitat.

Un dels objectius de la XESC és establir mecanismes d’intercanvi que facilitin la col·laboració entre xarxes. Aquest projecte dona resposta a aquesta inquietud creant espais d’intercanvi que afavoreixen la participació i la comunicació de la comunitat educativa. Aquestes portes obertes també han facilitat el contacte personal entre les persones que impulsen els projectes d’educació per a la sostenibilitat als centres, esdevenint una oportunitat única per compartir experiències i intercanviar opinions i inquietuds.

imatge 2 visita openhouse

Aquí pots consultar el catàleg de tots els centres que han participat.

Generated by wpDataTables