VI Conferència Catalana Tinguem Cura del Planeta

27 de febrer de 2018. La Casa del Mar i Centre Cívic Albareda (Barcelona)

Més informació

III Conferència Europea “Let’s Take Care of the Planet”

Del 21 al 25 de maig de 2018 a Lisboa

Tres joves catalans participen en la 3a Conferència del projecte “Let’s Take Care of the Planet” a Lisboa, en poques paraules, una trobada que a més va reunir gairebé un centenar de joves de nou països europeus a fi de compartir projectes de sostenibilitat.

El projecte

En el marc del projecte Tinguem Cura del Planeta, els tres joves escollits a la III Conferència Estatal de La Rioja han estat els representants catalans que han viatjat fins a Oeiras (Lisboa). Amb relació a participar a la 3a Conferència europea Let’s Take Care of the Planet. Per concretar, l’Adriana (Col·legi Sant Ramon Nonat) de Barcelona, la Mariona (l’Institut de Santa Coloma de Farners) de la província de Girona i el Ferran (Escola Mestral) de Sant Feliu de Llobregat.

Del 21 al 25 de maig, joves d’Espanya, Itàlia, Geòrgia, Turquia, Romania, Bèlgica, Dinamarca, Lituània, Portugal i també Guaiana Francesa han realitzat diverses activitats d’intercanvi i reflexió sobre les problemàtiques ambientals del seu entorn i també han compartit quines accions emprenien des dels centres per treballar-les. Un cop acabada aquesta dinàmica, a continuació els joves han debatut intensament per tal de prendre compromisos comuns relacionats amb alguns dels Objectius de Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides: la preservació de la biodiversitat i els ecosistemes, el consum responsable i sostenible, l’ús racional de l’energia i l’aigua i la lluita contra el canvi climàtic. Per concloure, aquests compromisos comuns s’han plasmat en diferents formats: articles i vídeos, pòsters, una flashmob i la carta de responsabilitats “Sigues tu el canvi!” (pdf).

Visita al Parlament portuguès

Una de les experiències més rellevants de la Conferència ha estat la visita al Parlament portuguès, amb seu a Lisboa, on els delegats i delegades han tingut l’oportunitat d’exposar els problemes ambientals del seu país. També han debatut amb 5 diputats del parlament -membres de la comissió de medi ambient- estratègies per a promoure el desenvolupament sostenible des de diferents sectors: social polític, econòmic i ambiental.

Al llarg de tota la Conferència, un grup de joves delegats han fet de reporters, participant en l’Agència de Premsa Jove, una iniciativa que promou l’educomunicació a fi de la transmissió de valors relacionats amb els drets humans i la sostenibilitat. A tall de resum, els joves reporters han anat informant a través de les xarxes socials de tot allò que anava passant a la Conferència Europea.