El passat dilluns 19 de juny va tenir lloc el I Congrés de docents de la XES-Badalona, dedicat als ODS i l’educació per a la sostenibilitat. El congrés es va celebrar a l’Espai Betúlia i va comptar amb la presència de docents d’altres xarxes que van venir a compartir les seves experiències amb nosaltres. En concret, des de Malgrat de Mar, va venir en Pep Paunero (Escola Vedruna) per parlar-nos de com ambientalitzar el curriculum a partir dels ODS i va compartir amb nosaltres l’experiència “Itinerari ODS” de la Fundació Vedruna a tot Catalunya. També, des de Barcelona, va venir la Carol de Britos (Escola Virolai) per presentar-nos el projecte “Virolai Foundations” que té per objectiu desenvolupar les competèncias per a la sostenibilitat a primària. Finalment, des del Masnou, l’Anna Ballester i la Bea Gomar (INS Maremar) ens van inspirar amb el seu projecte “Artífexs d’un món millor” que han desenvolupat amb els alumnes de 1r d’ESO.

Al congrés van assistir-hi 35 docents de 18 centres educatius de Badalona que van compartir les experiències dutes a terme als seus respectius centres. Es van presentar tot tipus d’iniciatives amb temàtiques tan variades com l’estalvi d’aigua, els ODS, el consum responsable, els espais verds a l’escola, el coneixement de l’entorn, la participació, la moda sostenible, els hàbits saludables, els residus, el litoral…

Tot plegat va ser una jornada ben profitosa que ens va ajudar a conèixer-nos una mica millor i inspirar-nos amb les experiències d’altres companys.