Com ens imaginem el futur de la nostra ciutat? Amb aquesta pregunta com a punt de partida, més de 100 estudiants de la ciutat, delegades de curs, representants del consell escolar, conselleres verdes i delegades liles de 3r i 4t d’ESO i de 1r i 2n de Batxillerat i el Consell de l’Adolescència van reunir-se ahir al Cèntric per reflexionar de forma conjunta en la construcció de les Agendes 2030 i Urbana de la ciutat.

Els i les adolescents es van dividir en grups i van participar en tallers organitzats en base a les 4Ps que contempla l’Agenda 2030, Persones, Planeta, Prosperitat i Partenariat. Les Ps són una forma d’agrupar els 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible que la ONU va establir al 2015:

  • Persones: Pobresa, fam, educació, igualtat, esports i salut.
  • Prosperitat: Desenvolupament econòmic, drets laborals, desigualtats de col·lectius, desenvolupament urbà (accessibilitat, mobilitat, habitatge…).
  • Planeta: Ecosistemes marins, terrestres, biodiversitat, emergència climàtica…
  • Partenariat: Bon govern, participació, cultura de la pau, cooperació…

També es va obrir un espai de reflexió sobre Alimentació (Producció, consum de proximitat, aprofitament…), vinculat a l’estratègia alimentària de la ciutat, que es troba en fase d’elaboració.

Més informació